TROUGLIĆI OD LISNATOG TESTA SA NUTELOM: Spolja hrskavi, a iznutra ispunjeni finim filom

Novosti online

07. 10. 2024. u 08:00

Idealan izbor za užinu, doručak ili večeru, a prave se vrlo jednostavno.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veliko jaje
  • 1 kašika vode
  • 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
  • 3 kašike nutele
  • 1 do 2 kašičice rendane korice pomorandže

Za glazuru:

  • 80 g šećera u prahu
  • 1/2 kašičice soka od pomorandže
  • 1/8 kašičice rendane korice pomorandže
  • dodatna nutela, po želji

Priprema:

Za lisnato testo sa nutelom zagrejte rernu na 200°. U maloj činiji umutite jaje sa vodom. Rasklopite lisnato testo i isecite na 9 kvadrata. Stavite 1 kašičicu nutele u sredinu svakog, pa pospite koricom pomorandže. Premažite ivice testa mešavinom jajeta. Preklopite 1 ugao preko punjenja da biste formirali trougao, i prstima pritisnite ivice kako biste ih zatvorili.

Prebacite u nepodmazan pleh. Pecite dok testo ne poprimi zlatnosmeđu boju, 17-20 minuta. Nakon toga ostavite da se malo ohladi. U maloj činiji pomešajte šećer u prahu, sok od pomorandže i koricu od pomorandže, pa prelijte trougliće. Ako želite, zagrejte dodatnu nutelu i pokapajte po vrhu.

(stvar ukusa)

Pogledajte više