PRAVI JESENJI UŽITAK: Recept za slatki hleb sa bundevom

Novosti online

03. 10. 2024. u 07:00

Ovaj neobičan recept je pravo vreme da pokažete svoju inovativnost u kuhinji i probate nešto novo i ukusno.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 280 g brašna,
  • kašičica cimeta,
  • kašičica sode bikarbone,
  • pola kašičice praška za pecivo,
  • pola kašičice soli,
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira,
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
  • 120 g putera,
  • 250 g šećera,
  • 220 g pirea od bundeve,
  • 60 g pavlake,
  • 2 veća jajeta,
  • kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Pomešajte brašno sa sodom, praškom za pecivo, solju i začinima. Izmiksajte puter sa šećerom u mekanu, svetlu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pire od bundeve, pavlaku i ekstrakt vanile i kratko promešajte. Zatim dodajte suve sastojke i pažljivo ih sjedinite drvenom kašikom ili lopaticom. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
 

(24sata.hr)

Pogledajte više