PRAVI JESENJI UŽITAK: Recept za slatki hleb sa bundevom
03. 10. 2024. u 07:00
Ovaj neobičan recept je pravo vreme da pokažete svoju inovativnost u kuhinji i probate nešto novo i ukusno.
Sastojci:
- 280 g brašna,
- kašičica cimeta,
- kašičica sode bikarbone,
- pola kašičice praška za pecivo,
- pola kašičice soli,
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira,
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
- 120 g putera,
- 250 g šećera,
- 220 g pirea od bundeve,
- 60 g pavlake,
- 2 veća jajeta,
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte brašno sa sodom, praškom za pecivo, solju i začinima. Izmiksajte puter sa šećerom u mekanu, svetlu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pire od bundeve, pavlaku i ekstrakt vanile i kratko promešajte. Zatim dodajte suve sastojke i pažljivo ih sjedinite drvenom kašikom ili lopaticom. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
(24sata.hr)
Pogledajte više