NISTE JELI BOLJU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 1 velika crvena paprika
- crveni i beli luk
- 5 jaja
- so i biber, po ukusu
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške.
Sitno naseckajte papriku i luk.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.
Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.
Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.
Očistite tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, okrenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.
(Ona)