SVEŽE I VRUĆE, A SPREMNE ZA TILI ČAS: Domaće lepinje
16. 09. 2024. u 19:00
Domaće lepinje se jednostavno prave, a možete da ih jedete uz suhomesnato, namaze po želji ili same.
Sastojci:
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
- 50 ml otopljenog putera
Priprema:
Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne testo. Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste. Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte!
(stvar ukusa)
Pogledajte više