SVEŽE I VRUĆE, A SPREMNE ZA TILI ČAS: Domaće lepinje

Novosti online

16. 09. 2024. u 19:00

Domaće lepinje se jednostavno prave, a možete da ih jedete uz suhomesnato, namaze po želji ili same.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 50 ml otopljenog putera 

Priprema:

Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne testo. Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste. Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte!

(stvar ukusa)

Pogledajte više