NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Lako se prave, a meke kao duša
16. 08. 2024. u 09:00
Posne krofne mogu biti ukusnije od običnih, ali samo ako se spreme po ovom receptu.
Sastojci:
- 40 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- malo mlake vode
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 300 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- korica limuna
- 1 mala kašika soli
Priprema:
U činiju sipati kvasac, šećer, brašno i vodu i sve dobro promešati. Dodati vanilin šećer, ulje i 300 ml vode i kiselu vodu, koricu limuna i promešati. Dodavati brašno i mesiti testo i dodati so. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo, pa čašom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje oko 15 minuta. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne porumene. Posuti šećerom u prahu.
(Still)
Pogledajte više