NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Lako se prave, a meke kao duša

Novosti online

16. 08. 2024. u 09:00

Posne krofne mogu biti ukusnije od običnih, ali samo ako se spreme po ovom receptu.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 40 g kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • malo mlake vode
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • korica limuna
  • 1 mala kašika soli

Priprema:

U činiju sipati kvasac, šećer, brašno i vodu i sve dobro promešati. Dodati vanilin šećer, ulje i 300 ml vode i kiselu vodu, koricu limuna i promešati. Dodavati brašno i mesiti testo i dodati so. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo, pa čašom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje oko 15 minuta. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne porumene. Posuti šećerom u prahu.

(Still)

Pogledajte više