RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostane svež i mekan

Novosti online

16. 08. 2024. u 08:00

Hleb sa tikvicama možete da jedete sam ili uz neki slatki namaz po želji.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 380 g višenamenskog brašna,
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica morske soli
  • 60 g šećera
  • 125 ml ulja
  • 3 velika jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 380 g rendanih tikvica
  • 130 g seckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 160° i namažite dve manje tepsije za hleb. U velikoj posudi umutite brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj velikoj posudi umutite šećer, ulje, jaja i vanilu. Dodajte rendane tikvice i mešajte da se sjedine. Pomešajte sastojke.

Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite orahe.

Podeliti testo između pripremljenih tepsija i dodatno pospite orasima. Pecite 40 do 55 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, secite i uživajte!

(stvar ukusa)

Pogledajte više