RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostane svež i mekan
16. 08. 2024. u 08:00
Hleb sa tikvicama možete da jedete sam ili uz neki slatki namaz po želji.
Sastojci:
- 380 g višenamenskog brašna,
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica morske soli
- 60 g šećera
- 125 ml ulja
- 3 velika jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 380 g rendanih tikvica
- 130 g seckanih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 160° i namažite dve manje tepsije za hleb. U velikoj posudi umutite brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj velikoj posudi umutite šećer, ulje, jaja i vanilu. Dodajte rendane tikvice i mešajte da se sjedine. Pomešajte sastojke.
Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite orahe.
Podeliti testo između pripremljenih tepsija i dodatno pospite orasima. Pecite 40 do 55 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, secite i uživajte!
(stvar ukusa)
Pogledajte više