MINI PICE: Idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete često da ih pravite po ovom receptu
U sredini mekane a okolo hrskave - za tili čas nestaju sa stola.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g višenamenskog brašna
- 2 1/4 kašičice instant kvasca
- 1 1/2 kašičice šećera
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml tople vode
Za preliv:
- 60 ml sosa za picu
- 170 g kačkavalja
- 30 g narezanih crnih maslina
Priprema:
Za mini pice zagrejte rernu na 210 S i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.
Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dok ne postane glatko.
Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.
Isecite svaku krišku kačkavalja na kriškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline na sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta.
(stvar ukusa)