SARDINIJSKA PITA SA PARADAJZOM: Savršena za doručak

Novosti online

01. 08. 2024. u 08:00

Ova pita se jednostavno priprema, a tipična je po tome što se pravi sa zrelim paradajzom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g zrelog paradajza
  • 2 kašike ulja (plus više za tiganj)
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • Nekoliko listova bosiljka
  • 350 g brašna
  • 7 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice šećera

Priprema:

Za pitu sa paradajzom prvo isecite luk i beli luk i stavite ih u veliku činiju. Isecite paradajz na male komade i sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.

 U paradajz vodu izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Dodajte kvasac i sve umesite rukama, dobićete veoma lepljivo testo. Stavite celofan i ostavite da se diže najmanje 2 sata. Nauljite pleh, lopaticom rasporedite testo, pokapajte uljem i pecite na 190 stepeni od 45 do 50 minuta.

(stvar ukusa)

Pogledajte više