DOMAĆE KIFLICE PUNJENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite

Novosti online

31. 07. 2024. u 15:00

Nekada su kiflice spremale naše bake, ili ste ih naručivali iz pekare, ali danas postoji toliko jednostavnih recepata, koji garantuju uspeh. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom. Obavezno ih pre pečenja premažite majonezom, a nakon toga i puterom, jer će biti neverovatno mekane.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml mlake vode
  • 1 kg brašna
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 100 ml ulja
  • 100 g majoneza 
  • 200 g margarina ili putera
  • malo susama
  • 7 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • Za nadev:
  • 100 g slanine 
  • 180 g kisele pavlake 
  • 1 pakovanje zdenka 
  • malo kečapa (po ukusu)

Priprema:

U toploj vodi (100 ml) rastopite kvasac sa kašikom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim sipajte preostalu vodu (400 ml), šećer (6 kašika), so, ulje, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno i polako umesite testo. Podelite ga na 5 delova i oblikujte loptice, a zatim i svaku loptu na 10 loptica. 

U posudi pomešajte pavlaku i zdenka sir, pa dobro sjedinite. Dodajte sitno seckanu svežu slaninu, kao i kečap, pa sve dobro sjedinite. Oklagijom razvucite svaku lopticu i nafilujte nadevom. Urolajte i poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite da odmore 2 sata. 

Pre pečenja svaku kiflicu premažite majonezom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 10 minuta. Vruće premažite istopljenim margarinom ili puterom.

(stvar ukusa)

Pogledajte više