HLEB OD OVSENIH PAHULJICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema

Novosti online

30. 07. 2024. u 07:00

Hleb od ovsenih pahuljica možete da napravite rano ujutru za manje od sat vremena i da uživate u kriškama ceo dan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 250 g jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika čia semena
  • 1 kašičica semena susama
  • 1 kašičica lanenog semena
  • 1 kašičica semena suncokreta
  • 1 kašičica semena bundeve

Priprema:

Za ovaj hleb prvo izmeljite ovsene pahuljice. Zatim ih prebacite u činiju i dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i promešajte. U odvojenoj činiji razbijte dva jajeta i dobro ih umutite pa sipajte jogurt i opet umutite. Prelijte preko mešavine ovsenih pahuljica i dobro promešajte.Dodajte ulje i promešajte. Umešajte i čija semenke. Kada sve dobro promešate, prebacite u kalup za hleb. Pospite preostalim semenkama i pecite 30-35 minuta na 180°S. Izvadite iz rerne i uživajte. 

(stvar ukusa)

Pogledajte više