DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00
Izdašan i ukusan, biće savršen za svaki obrok, a ako ga ne pojedete istog dana, ne brinite, ostaće ukusan i sutradan.
Sastojci:
- integralno pšenično brašno 500 g
- suvi kvasac 1 kesica
- med 2 kašičice
- so kašičica i po
- mleveni lan 20 g
- topla voda 480 ml
- susam za posipanje
- sirovi suncokret za posipanje
- lan za posipanje
- ulje za podmazivanje posude za pečenje
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u vangli i promešajte varjačom. Treba da se dobije lepljivo testo. Testo prebacite u uljem podmazanu posudu i pospite semenke odozgo. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada bude pečen, hleb odmah izvadite na rešetku zarad bržeg hlađenja. Tek ohlađen hleb isecite. Držite hleb zavijen u krpu ili u poklopljenoj šerpi zarad očuvanja svežine.
(superrecepti)
Pogledajte više