DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba

Novosti online

25. 07. 2024. u 20:00

Izdašan i ukusan, biće savršen za svaki obrok, a ako ga ne pojedete istog dana, ne brinite, ostaće ukusan i sutradan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • integralno pšenično brašno 500 g
  • suvi kvasac 1 kesica
  • med 2 kašičice
  • so kašičica i po
  • mleveni lan 20 g
  • topla voda 480 ml
  • susam za posipanje
  • sirovi suncokret za posipanje
  • lan za posipanje
  • ulje za podmazivanje posude za pečenje

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u vangli i promešajte varjačom. Treba da se dobije lepljivo testo. Testo prebacite u uljem podmazanu posudu i pospite semenke odozgo. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada bude pečen, hleb odmah izvadite na rešetku zarad bržeg hlađenja. Tek ohlađen hleb isecite. Držite hleb zavijen u krpu ili u poklopljenoj šerpi zarad očuvanja svežine.

(superrecepti)

Pogledajte više