TURSKA PITA BEZ KORA: Savršena pita koja se sprema za čas

Novosti online

22. 07. 2024. u 13:00

Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

Priprema:

Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.

Umutite jaja i prespite u posudu  gde je povrće, a potom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.

Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.

Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.

Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona)

Pogledajte više