RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
DOMAĆA pogača bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak.
Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus.
Sastojci:
500 g brašna
200 g parmezana
50 g feta sira
100 g polutvrdog sira
100 putera
1 prašak za pecivo
25 g pivskog kvasca
100 ml punomasnog mleka
5 jaja
8 g soli
Recept za domaću pogaču sa tri vrste sira:
Za pogaču prvo prosejte brašno, pomešajte sa praškom za pecivo i promešajte. Nakon toga ubacite u smesu puter, mleko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmešajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Nakon toga ponovo izmesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.
Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a pre serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.
(Krstarica)