RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu

Tatjana Marković 10. 07. 2024. u 07:00

DOMAĆA pogača bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak.

Foto: Shutterstock

Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus.

Sastojci:

500 g brašna
200 g parmezana
50 g feta sira
100 g polutvrdog sira
100 putera
1 prašak za pecivo
25 g pivskog kvasca
100 ml punomasnog mleka
5 jaja
8 g soli

Recept za domaću pogaču sa tri vrste sira:

Za pogaču prvo prosejte brašno, pomešajte sa praškom za pecivo i promešajte. Nakon toga ubacite u smesu puter, mleko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmešajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Nakon toga ponovo izmesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a pre serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.

(Krstarica)

Pogledajte više