BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem

Novosti online 10. 06. 2024. u 12:23

Ima li boljeg jela za doručak, ili večeru od ovog? Nema! A uštipci su i idealna užina. Sve zavisi da li ćete dodati, kajmak, sir, džem, ili možda neki krem - i eto zadovoljstva za nepca.

Foto: Jutjub

Sastojci:

 4 jajeta

1 čaša od 2 dl kisele pavlake 

1/2 dl mleka

16 kašika brašna

1 prašak za pecivo 

soli po ukusu

Priprema:

1. Umutiti penasto jaja s malo soli, zatim dodati mleko, pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno, mešati da se sve fino sjedini.

2. Dobijenu smesu vaditi kašikom prethodno umočenu u vrelo ulje i spuštati u to ulje u tiganju, pa pržiti sa svih strana da uštipci fino porumene.

3. Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

(Stil)

Pogledajte više