BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
Novosti online
10. 06. 2024. u 12:23
Ima li boljeg jela za doručak, ili večeru od ovog? Nema! A uštipci su i idealna užina. Sve zavisi da li ćete dodati, kajmak, sir, džem, ili možda neki krem - i eto zadovoljstva za nepca.
Sastojci:
4 jajeta
1 čaša od 2 dl kisele pavlake
1/2 dl mleka
16 kašika brašna
1 prašak za pecivo
soli po ukusu
Priprema:
1. Umutiti penasto jaja s malo soli, zatim dodati mleko, pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno, mešati da se sve fino sjedini.
2. Dobijenu smesu vaditi kašikom prethodno umočenu u vrelo ulje i spuštati u to ulje u tiganju, pa pržiti sa svih strana da uštipci fino porumene.
3. Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
(Stil)
Pogledajte više