MEDITERANSKA PICA SA FETOM, TIKVICAMA I LUKOM: Uz gotovo testo za picu pravi se za pola sata i neverovatno je aromatična

Novosti online

06. 06. 2024. u 10:40

Mediteranska pica pravi se sa brojnim sastojcima poput feta sira, mocarele, tikvica, bosiljka i dve vrste luka.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 g gotovog testa za picu
  • 1 čen belog luka, sitno narendan
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 limun, sa koricom, podeljen
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 30 g maslina, iseckanih
  • 40 g iseckanog mocarela sira
  • 1 mali paradajz, nasečen na krugove
  • 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
  • 70 g tikvica iseckanih
  • 20 g bosiljka
  • 30 g feta sira

Priprema:

Zagrejati rernu na 230°. Tepsiju podmažite uljem. Razvucite testo za picu da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore od limuna i 3 kašike ulja; začiniti solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike aromatizovanog ulja. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku ulja sa ukusom i stavite na picu.

Pospite mocarelu preko testa, položite paradajz, luk i tikvice na sir. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, a povrće ne omekša, 20 do 25 minuta. Pospite mariniranim maslinama i preostalim začinjenim uljem, fetom, bosiljkom i sa još origana. Nasecite limun sa koricom na kriške. Servirajte uz kriške limuna.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više