DOMAĆE MINI ROL VIRŠLE: Omiljeno pecivo našeg detinjstva

Novosti online

01. 06. 2024. u 07:00

Ukoliko želite da sebi, svojoj porodici ili gostima napravite ukusno pecivo, onda je ovo idealan recept za vas. Mekane i vazdušaste rol viršle su jednostavne za pripremu, a ukus će vas oduševiti.

Foto: Printskrin Jutjub/tasty

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400 ml jogurta
  • 2 žumanca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 600 gr brašna
  • 300 gr manjih viršli

Priprema:

Mleko zagrejte, ali pripazite da ne proključa. U 250 ml toplog mleka stavite kvasac, jednu kašiku brašna, šećer i so, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ostatak brašna, ulje, drugu polovinu mleka, dva žumanca i jogurt. 

Mesite dok se svi sastojci ne sjedine.

Testo oblikujte u loptu i premažite ga uljem sa svih strana, pa ga pokrijte najlon kesom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje četiri sata.

Na radnu površinu pospite malo brašna i razvucite testo na jedan centimetar debljine. Isecite ga na 12 širokih traka. Viršlu uvijte u svaku traku posebno.

Na tepsiju stavite pek papir i slažite rol viršle. Umutite jedno jaje i premažite ih.

Pecite na 200 stepeni, 25 minuta.

Služite ih tople.

(ona)

Pogledajte više