LISNATA PITA OD PARADAJZA: Iskoristite sezonu paradajza i napravite jednostavnu lisnatu pitu

Novosti online

01. 06. 2024. u 09:00

Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 4-5 paradajza
  • 4 kašike soka od paradajza
  • 1 kašika sušenog origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa ga prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom ili posut brašnom. Izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i ravnomerno premažite sokom od paradajza. Paradajz isecite na tanke kolutove, pa ih poređajte po testu. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, a na kraju pospite origano. Ivice testa malo uvrnite na unutra. Pecite oko 15-20 minuta dok testo ne dobije lepu zlatnožutu boju.

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više