PITA SA VIŠNJAMA I KEKSOM: Sočna i slatka, poslastica sa kojom nikada ne možete da omanete

Novosti online

22. 05. 2024. u 15:24

Kombinacija voća i mlevenog keksa je fantastična.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • tanke kore za pitu 500 g
  • višnje 500-600 g
  • šećer 15-20 kašika
  • mleveni keks 6-8 kašika
  • ulje 100 ml
  • voda 100 ml

Priprema:

Vodu i ulje stavite da provri, a zatim sklonite i ostavite da se prohladi. Kore podelite na tri ili četiri dela. Stavite prvu koru i premažite je pripremljenim uljem i vodom, zatim stavite i preostale kore i takođe ih premažite.

Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, dve kašike keksa i pet kašika šećera. Bočne strane preklopite na 2-3 centimetra da vam fil ne bi curio, a zatim sa kontrastrane uvite rolat. Složite rolat na pripremljeni pleh na koji ste stavili papir za pečenje.

Tako uradite i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate premažite pripremljenim uljem i stavite u hladnu rernu, pa je onda uključite na 200 stepeni. Kada se rerna zagreje smanjite temperaturu na 180.

Pecite pitu 40-45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu, još vruću pitu poprskajte vodom i pokrite suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa je isecite i pospite šećerom u prahu.

Pogledajte više