DOMAĆA PITA PUNJENA FETA SIROM I PERŠUNOM: Ovako pripremljena pita će nestati iz tepsije u tren oka

Novosti online

20. 05. 2024. u 20:00

Ako pravite domaće kore za njih su vam potrebne veštine, ali to ne znači da ne treba da se upuštate u tu avanturu i da vam one neće uspeti. Predlažemo vam da napravite pitu sa feta sirom i peršunom od domaćih kora, a ona je super predlog za doručak.

Foto: Shutterstock

  

Sastojci:

  • 500 g brašna 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 250 ml tople vode 
  • 1 kašika ulja
  • 100 g putera 
  • 20 g skorba 
  • 100 g feta sira 
  • 40 g peršuna 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno šećer, so, toplu vodu i kašiku ulja. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Zatim isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Premažite jednu lopticu istopljenim puterom, pa je tanko razvucite na nauljenoj površini. Premažite puterom, pospite rendanim feta sirom, kao i seckanim peršunom. Urolajte i oblikujte pužiča, pa pritisnite malo rukom. Na isti način pripremite i preostalih 5 loptica. Pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane po 4 minuta.

Pogledajte više