PITA SA AJVAROM I SLANINICOM: Savršena kombinacija koja nas mami svojim ukusom i mirisom

Novosti online

21. 05. 2024. u 07:00

Obavezno isprobajte ovaj specijalitet, savršena pikantna večera ili doručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kašika ajvara (po želji, ljuti ili blagi)
  • 50 g slanine pančete
  • 1 dl ulja
  • 4 jajeta
  • 150 g svežeg sira
  • 2 dl jogurta
  • 15 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber

Priprema:

Pančetu iseckati što sitnije. U posudi umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke, jedan po jedan - prvo tečne, a nakon toga i suve, pa na kraju lagano umešati slaninu i ajvar (ili pinđur).

Dobijenu smesu sipati u kalup za pitu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečenu pitu poslužiti dok je još topla uz dodatak ajvara, svežeg sira ili uz sezonsku salatu.

Pogledajte više