KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa

Novosti online

19. 05. 2024. u 08:00

Mekane kiflice možete da napravite bez previše muke i truda, a obavezno ih napunite sirom, slaninom i mladim lukom jer su neverovatno ukusne.

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Sastojci: 

  • 20 g kvasca 
  • 2 kašičice šećera 
  • 1/2 l toplog mleka 
  • 1 kg brašna 
  • 2 kašičice soli 
  • 1 čaša ulja 

Za punjenje:

  • 250 g feta sira 
  • 150 g slanine 
  • 2 veze mladog luka

Za premazivanje:

  • 1 jaje 
  • susam ili kim 
  • 200 g putera 

Priprema:

U šerpi izmrvite feta sir, pa dodajte seckani mladi luk, kao i seckanu proprženu slaninu. Sve lepo sjedinite. U šerpi zagrejte mleko, ali nemojte da sačekate da proključa. Treba da bude toplo. Zatim ga sipajte u posudu i dodajte šećer, kao i mrvljeni kvasac. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim  postepeno dodajte prosejano brašno, so i sipajte ulje. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Nakon toga podelite testo na 5 delova, pa oblikujte loptice. Uzmite jednu lopticu i razvucite u obliku kruga. Ostale loptice pokrijte krpom. Zatim isecite trouglove i nafilujte sirom sa slaninom i mladim lukom. Urolajte i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite susamom ili kimom. Na svaku kiflicu stavite parče putera i pecite u zagrejanoj rerni na 250°S nekih 20 minuta, pa izvadite i ostavite da upiju puter.

Pogledajte više