NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i lenjom pitom

Novosti online

10. 05. 2024. u 15:00

Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu poparu na malo drugačiji način.

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr

Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250 g parizera
  • 250 g sira
  • 250 g kačkavalja

 Preliv:

  • 6 jaja
  • 300 ml mleka
  • 4 kašike kisele pavlake

Začini:

  • Ulje, so, biber

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.

U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.

U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata. 

(still)

Pogledajte više