KROASANI SA SIROM I BELIM LUKOM: Kao iz najbolje francuske pekare, a sigurno uspevaju iz prve

Novosti online

23. 04. 2024. u 07:00

Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 250 g mocarela sira 
  • 70 g putera
  • 3 čena belog luka 

Priprema:

Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte. 

Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite, možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.

Poređajte kroasane na pleh obložen pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 10-12 minuta. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više