HRSKAVI DOMAĆI HLEB: Mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima
24. 04. 2024. u 07:00
Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 600 g brašna
- 3 kašike ulje
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena.
Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko pola sata.
(Stvarukusa/mondo)
Pogledajte više