ŽU-ŽU PUNJEN SIROM I SPANAĆEM: Popularno pecivo na malo drugačiji način
Za doručak ili večeru napravite punjeni žu-žu koji se peče samo 15 minuta. Da biste napravili ovako ukusan žu-žu potrebano je da lisnato testo napunite smesom od spanaća i sira.
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 1/2 šolje rikota sira
- 1/4 šolje iseckanog mocarela sira
- 1 šaka spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Spanać operite i procedite. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk, pa posle minut dodajte spanać. Pržite par minuta, a onda sklonite sa šporeta. Stavite u posudu, pa dodajte rikta sir, jaje, mocarelu i začine po želji. Sve dobro sjedinite.
Lisnato testo odmrznite, pa oklagijom razvucite. Isecite na pola, da dobijete 4 pravougaonika jednake veličine. Uzmite dva silikonska kalupa za led i stavite jedno testo preko. Prstima ga utisnite u kalup, pa sa drugom posudom napravite isto to.
U svaki prorez sipajte nadev sa sirom i spanaćem, pa preko stavite lisnato testo. Dobro pritisnite ivice i isecite višak. Stavite u zamrzivač na 4 sata.
Izvadite žu-žu iz kalupa i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°S oko 15 minuta.
(Stvarukusa/mondo)