NEODOLJIVI KAPUŠNJIK: Lepinjice punjene kiselim kupusom, toliko ukusne da vam ništa uz njih ne treba

Novosti online

17. 04. 2024. u 07:00

Ono što posebno fascinira kod kapušnjika, osim ukusa, naravno, jeste i činjenica da se priprema na vrlo jednostavan način, tako da ga mogu pripremati i manje iskusne domaćice.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 400 ml vode
  • 800 g brašna
  • 400 g narendanog kiselog kupusa
  • soli po ukusu
  • malo šećera
  • malo ulja za testo
  • ulje za prženje

Priprema:

Posebno je važno kupus narendati na sitno i obavezno ga dobro ocediti.

Usitnite kvasac i dodajte malo šećera, pa ga ostavite da nadođe.

Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo, pa ostavite da nadođe.

Nakon što nadođe, odvajajte manje komade i od njih pravite loptice.

Svaku lopticu rastanjite oklagijom, pa stavite preko pripremljeni kiseli kupus, a onda ponovo od tog testa oblikujte lopticu.

Potom svaku ponovo rastanjite oklagijom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Dobro zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane.

Kapušnjik je toliko ukusan da se može jesti bez ikakvih dodataka. Uverićete se i sami kada ga isprobate.

(Ona)

Pogledajte više