POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA: Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane vaskršnjeg posta.
Sastojci:
- Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml voda
- Za fil:
- 300 g šampinjona
- 200 g praziluka
- so
- biber
- Za prskanje kora:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenu radnu površinu. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
(Trpeza)