POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA: Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso

Novosti online

12. 04. 2024. u 07:00

Savršen za doručak u dane vaskršnjeg posta.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za testo:
  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml voda
  • Za fil:
  • 300 g šampinjona
  • 200 g praziluka
  • so
  • biber
  • Za prskanje kora:
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenu radnu površinu. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!     

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Pogledajte više