POSNE KIFLICE PUNJENE POVRĆEM: Vazdušaste, lagane i zasitne domaće kiflice filovane posnim sastojcima

Novosti online

05. 04. 2024. u 18:18

Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 1 kvasac 
  • 100 ml ulja 
  • 100 ml tople vode 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 paradajz
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk
  • 1 manja tikvica

Priprema:

U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte. 

Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte. 

Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 20-25 minuta. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više