KAKO DA ISPEČETE SAVRŠENU PROJU? Ispoštujte ove savete i više se nikada neće mrviti, ni biti suva
AKO imate problem sa projom koja se mrvi ili je suva, poslušajte sledeće savete.
Umesto mekog žutog koristite grubo mleveno belo kukuruzno brašno
Grubo mleveno kukuruzno brašno jer ono sadrži klicu i ljusku, pa ćete dobiti ukus nalik mekanom hlebu od celog zrna.
Belo kukuruzno brašno pravi se od istih delova biljke kao i žuto, ali ima finiji i suptilniji ukus.
Obavezno dodajte i pšenično brašno
Ono je važno vezivo bez koga možete da dobijete suvu proju koja će se mrviti.
Dodajte pavlaku
Pavlaka omogućava "povezivanje" svih sastojaka. Dodajte i malo vanile u prahu da izbegnete kiselkast ukus.
Dodajte malo majoneza
Možete da stavite komadić putera na vrh proje kad je izvadite iz rerne, ili malo majoneza, biće meka i neće se mrviti.
Pustite da proja odstoji pre pečenja
Obavezno ostavite proju da odstoji bar 10 minuta pre pečenja.
Secite proju tek posle 15 minuta, nikako odmah iz rerne
Izbegnite sečenje čim izvadite proju iz rerne. Važno je da sačekate, zbog sredine proje koja se najkasnije ispeče, i da ne bi bila suva.
(Trpeza)