NEODOLJIVO SAVRŠENSTVO UKUSA: Gibanica s pršutom, slaninom i kačkavaljem

Новости онлине 10. 03. 2024. u 07:00

Ovu gibanicu koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak ili večeru.

Foto Shutterstock

Sastojci:

500 g gotovih kora

Nadev:

50g kečapa
100g pršute
100g narezane slanine
200g rendanog kačkavalja

Za premaz:

20ml ulja

100ml kisele vode ili jogurta
polovina praška za pecivo
4 kašike griza
2 jaja

Priprema:

Prvo pomešajte sve sastojke za premaz i pouljiti pleh. Potom ređati 2 kore, premazati premazom, pa kečapom, zatim još 2 kore staviti odozgo, premazati premazom i kečapom, pa posuti kačkavalj.

Opet 2 kore dodati, premaz preko i malo kečapa, a onda naređati slaninu u jedan red, a u drugi pršutu, pa celu površinu prekriti kačkavaljem. Po ovom principu ređati sve dok ne potrošite sve kore.

(Still)

Pogledajte više