PUNJENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli

Jovana Vasić 06. 03. 2024. u 16:19

Savršeno pecivo koje može da bude i odličan doručak ili užina

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g brašna,
  • 1 jaje,
  • 20 g kvasca,
  • 200 ml mleka,
  • malo ulja,
  • korica limuna,
  • 1 kašičica šećera,
  • malo soli.

Za nadev:

1 puding od slatke pavlake, 250 ml mleka, 1 vanilin šećer, 1 kašičica šećera, 1 kašika suvog grožđa, 1 kašika integralnog pirinča u boji, 1 žumance.

Priprema:

U malo vode mlake rastopiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno, dodati jaje, kvasac, mlako mleko, ulje, koricu limuna, so i zamesiti mekše testo.

Ako je potrebno brašno dodavati po potrebi. Testo dobro izraditi i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Puding skuvati, dodati šećer po želji i malo prohladiti.

Kašikom prebaciti u kalup za tulumbe. Testo razviti na 1,5 cm, iseći na tanje trake i svaku traku uviti u valjak. Spojiti dve trake u vrhu i isplesti kiku. Iseći na nekoliko dela i stvarati manje krugove od pletenice.

Ređati u podmazan pleh ili sa obloženim pek papirom. Špricom puniti krug pletenice pudingom a na vrh pudinga ubaciti malo suvog grožđa i pirinča.

(Still)

Pogledajte više