PUNJENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Savršeno pecivo koje može da bude i odličan doručak ili užina
Sastojci:
- 400 g brašna,
- 1 jaje,
- 20 g kvasca,
- 200 ml mleka,
- malo ulja,
- korica limuna,
- 1 kašičica šećera,
- malo soli.
Za nadev:
1 puding od slatke pavlake, 250 ml mleka, 1 vanilin šećer, 1 kašičica šećera, 1 kašika suvog grožđa, 1 kašika integralnog pirinča u boji, 1 žumance.
Priprema:
U malo vode mlake rastopiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno, dodati jaje, kvasac, mlako mleko, ulje, koricu limuna, so i zamesiti mekše testo.
Ako je potrebno brašno dodavati po potrebi. Testo dobro izraditi i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Puding skuvati, dodati šećer po želji i malo prohladiti.
Kašikom prebaciti u kalup za tulumbe. Testo razviti na 1,5 cm, iseći na tanje trake i svaku traku uviti u valjak. Spojiti dve trake u vrhu i isplesti kiku. Iseći na nekoliko dela i stvarati manje krugove od pletenice.
Ređati u podmazan pleh ili sa obloženim pek papirom. Špricom puniti krug pletenice pudingom a na vrh pudinga ubaciti malo suvog grožđa i pirinča.
(Still)