OD TRI VRSTE BRAŠNA, BIĆE SVEŽ I NEKOLIKO DANA: Hleb sa čia semenkama i lanom, kao izmišljen za savršeno jutro

Novosti online 07. 03. 2024. u 07:00

ZDRAV i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 400 g integralnog brašna
* 150 g speltinog brašna
* 100 g heljdinog brašna
* 2 kašike ulja
* 600 ml vode
* 1 kašika čia semena
* 2 kašike mlevenog lanenog semena
* po 2 kašike semenki suncokreta
* 1 kašika soli

 Dodatno: 

* 1 kašika sode bikarbone
* 1 kašika limunovog soka

Priprema:

U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama, ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka.

Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna.

Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni.

Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi.

Secite ohlađen hleb i služite. 👌

(Trpeza)

Pogledajte više