HRSKAVE SPOLJA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
IAKO se smatra da su originalne pancerote samo one koje se prže u ulju, kod nas se odomaćio ovaj način pripreme - u rerni. Ako ništa, manje su masne, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 250 g
* kvasac, 1 kockica
* voda, mlaka, 100 ml
* ulje, 1 kašika
* so, 1/2 kašičice
ZA FIL:
* meso od svinjskog buta, 250 g
* margarin, 30 g
* pavlaka, 1/2 čaše
* kečap, 2 kašike
* kačkavalj, 150 g
* peršun, seckan, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Kvasac rastopite s mlakom vodom, kašikom ulja i malo soli, pa dodajte brašno i umesite testo. Ostavite da odstoji sat vremena da naraste. Kad je testo naraslo, kidajte loptice i na ravnoj površini razvlačite krugove debljine 5 mm, premažite ih margarinom i kečapom, pa na jednu polovinu stavite svinjski but prethodno začinjen, propržen i iseckan na kockice, a preko pospite kockice kačkavalja, dodajte kašičicu pavlake i malo peršuna. Presavijte, tj. preklopite pancerote, a krajeve pritisnite viljuškom kako se ne bi otvorile tokom pečenja. Stavite ih na pleh prethodno obložen pek-papirom i svaku pancerotu premažite žumancetom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
(Super recepti)
BONUS VIDEO:
HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta