HRSKAVA I KISELKASTA, A BRZO SE PRAVI! Krompir pica sa kiselim krastavcima

Novosti online

10. 02. 2024. u 07:00

KROMPIR pica sa kiselim krastavcima je savršen obrok prodornih ukusa i savršene arome. Krompir pica sa kiselim krastavcima je vrlo jednostavno jelo, brzo se pravi i nije skupo.

Foto Shutterstock

Za krompir picu možete da dodate i ljute papričice, ako ste ljubitelj.

Sastojci:

* 250 g oštrog belog brašna
* ½ kašičice morske soli
* 3 g sušenog kvasca
* 6 kašika maslinovog ulja
* 120 g tople/mlake vode
* 300 g krompira, očišćenog
* 1 mali luk
* 20 g mirođije
* 10 kiselih krastavčića
* 100 g pavlake za kuvanje

Recept za krompir picu sa kiselim krastavcima:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za krompir picu sa kiselim krastavcima prvo zagrejte rernu na 200°C. Izmiksirajte brašno, so i kvasac. U vangli pomešajte 2 kašike maslinovog ulja sa toplom vodom. Sipajte tečnost u brašno dok mešate na laganoj brzini da se sjedini, a zatim mesite testo dok ne postane glatko. Pokrijte činiju i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat dok testo ne naraste.

 Korak 2: 

Pripremite potrebne sastojke

U međuvremenu pripremite sve ostalo. Krompir isecite na kockice od 1 cm (ne treba da se ljušti) i rasporedite u pleh. Premažite sa 1 kašikom ulja i posolite, pa pecite 20 minuta. Stavite drugu veliku tepsiju na drugu policu da se zagreje.


 Korak 3: 

Napravite preliv za picu

Narežite luk, zatim pospite prstohvatom soli (ovo će pomoći da omekša) i ostavite sa strane. Iseckajte mirođiju, a zatim stavite u mali blender/mini procesor sa 3 kašike ulja i pola kiselih krastavaca (uključite i malo tečnosti iz tegle). Dodajte prstohvat soli, a zatim umutite dok ne postane potpuno glatka.

 Korak 4: 

Prekrijte testo i pecite picu

Nakon što su se krompiri pekli 20 minuta, izvadite ih i povećajte temperaturu rerne na 250°C. Testo razvaljajte u grub pravougaonik i pažljivo položite na zagrejan pleh. Pospite pavlaku za kuvanje a zatim prelijte polovinom preliva koji ste napravili. Pospite odozgo luk, delimično kuvani krompir i preostale kisele krastavce. Pecite 12-15 minuta dok ne porumeni i podloga ne bude pečena. Za serviranje prelijte preostalim prelivom. Uživajte u krompir pici sa kiselim krastavcima!

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više