PRELAKO - POGAČA MEKANA KAO DUŠA KOJA SE BRZO PRAVI: Testo se ne mesi, a nema ni čekanja da odstoji

Novosti online

06. 01. 2024. u 19:30

ČESNICA je pogača koja se pravi bez kvasca, a naš predlog je ako je niste umesili da isprobate ovaj recept za pogaču.

Foto Shutterstock

Pravi se baš brzo, nema mešenja testa i čekanja da nadođe, nesto se samo pomešaju sastojci i ispeče. Jogurt je čini neverovatno mekanom, a što je najbolje uspeće vam iz prvog pokušaja.

Potrebno:

* 500 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 3 kašike ulja
* 250 ml jogurta
* 150 ml kisele vode

Priprema:

U posudi pomešajte jogurt, ulje, kiselu vodu i promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i posolite. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte u okruglu tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Možete da je služite i kao česnicu, samo ubacite paru unutra.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više