POSNO PREDJELO KOJE SVI VOLE: Pita sa povrćem - brzo i lako se pravi, a sastojci su jeftini
POSNO predjelo će obogatiti svaku trpezu, pogotovo ako je u pitanju pita sa povrćem.
Foto Printscreen/YT/The Cooking Foodie
Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela.
Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike.
Potrebno:
* 1/2 kg krompira
* 1/2 kg šargarepe
* 1/2 kg kupusa
* 1/2 kg spanaća
* 1/2 kg kora za pitu
* 200 g graška
* 300 g pečuraka
* 200 g sojinih pahuljica
* 2 crna luka
* 1 šoljica ulja
* 1 šoljica kisele vode
Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propržite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite, dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu. Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)