NEODOLJIVO HRSKAVO TESTO PUNJENO SIROM I SKUŠOM: Svečano predjelo - slane princes-krofne

Novosti online

22. 12. 2023. u 15:00

JAKO su ukusne i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto. Umesto slatkih predlažemo vam da napravite i jednako ukusne slane princes-krofne sa skušom.

Foto Jutjub/Printskrin

Princes-krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu. Slane princes-krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom.

Sastojci:

Za testo:

* 200 ml vode
* 100 g putera
* 4 jajeta
* 120 g brašna
* prstohvat soli

Za nadev:

* 150 g sira

* 150 g skuša (u konzervi)
* 1 veza mirođije

Recept za slane princes-krofne sa skušom:

U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek-papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes-krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes-krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više