TRAŽIĆETE PARČE VIŠE: Posna pita sa patlidžanom

Novosti online

12. 12. 2023. u 14:21

Posna pita sa patlidžanom neodoljivog ukusa za čas, samo za vas.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* plavi patlidžan, 1 kg
* praziluk, jedan struk
* crni luk, 1 glavica
* kore za pitu, 500 g
* kuvani pirinač, 1 šolja
* gazirana voda, 250 ml
* peršun,1 veza
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* so, po ukusu
* origano, po ukusu
* ulje, po potrebi


Priprema:

- Patlidžan oljuštite, izrendajte i barite 10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Potom ga procedite i dinstajte 15 minuta sa proprženim seckanim prazilukom i crnim lukom. Na kraju dodajte obareni pirinač i začine, a zatim ređajte pitu prskajući svaku koru sa malo ulja i kiselom vodom. Pre pečenja isecite pitu na parčiće i poprskajte kiselom vodom.

Ostavite da odstoji oko sat vremena, a zatim pecite u dobro zagrejanoj rerni 25–30 minuta.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više