PITA SA SIROM I SMOKVAMA. Neodoljiv spoj ukusa

Novosti online 24. 09. 2023. u 19:16

Na pijacama ima smokava sa zelenom i tamnoljubičastom kožicom, a obe su slatke kao med. Ne propustite sezonu da sa svežim smokvama ispečete fine kolače

Foto: SuperRecepti RS

Sastojci

ZA TESTO:

  • oštro brašno 200 g
  • šećer 90 g
  • maslac 110 g
  • žumance 2
  • aroma vanile 1 kašičica
  • voda 2 kašike
  • so 1/4 kašičice

ZA FIL:

  • badem 100 g
  • šećer 75 g
  • maslac 60 g
  • belance 2
  • smokve desetak svežih

Kako pripremiti

Pomešajte brašno, šećer i so, dodajte komadiće maslaca i izmrvite. Umešajte žumanca, vanilu i vodu, pa sve dobro sjedinite. Ohladite testo u frižideru. Rastanjite testo u kalupu i vratite u frižider. Umutite bademe, šećer, maslac i belanca dok ne dobijete kompaktan krem. Premažite testo kremom, odozgo složite isečene smokve i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

(recepti.zena.blic)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

                                                     

Pogledajte više