RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostaje svež i mekan - može da vam posluži i kao obrok

Новости онлајн 07. 09. 2023. u 09:00

RECEPT za hleb od tikvica odličan je i za one ljudi koji žele da povedu računa o kilaži, ali i za one što vole da probaju razne specijalitete.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki

Odlično se kombinuje sa drugim namirnicama.

Idealan je za doručak ili večeru, poslužite ga uz jogurt ili neki lep sir.

Priprema:

1. Tikvicu iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da ispusti tečnost. Staviti u blender, dodati jaje i samleti u pire.

2. U mlaku vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna, promešati i poklopiti, da kvasac naraste.

3. U vanglicu sipati brašno, so, ovsene pahuljice i ulje, dodati pire od tikvice i narasli kvasac i zamesiti testo (biće meko i malo lepljivo). Ostaviti da se udvostruči.

4. Testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i staviti u kalup, pokriti i ostaviti da još malo naraste. Peći od 30 do 35 minuta na 180 stepeni.

5. Pečen hleb izvaditi iz kalupa, pokriti krpom i ostaviti da se pre služenja ohladi.

(Stil)

Pogledajte više