KIFLICE SA KISELOM PAVLAKOM - NAJLEPŠE KOJE STE IKAD PROBALI: Toliko su mekane i sveže da uvek svi traže zalogaj više
Recept za kiflice sa kiselom pavlakom bi trebalo svaka domaćica da ima u svojoj svesci sa receptima, jer svakoga oduševljavaju na prvi zalogaj.
Neophodni sastojci za kiflice:
- 250 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 2 ravne kašike šećera
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna tip 400
- 1 čaša kisele pavlake 20% mm
Za premazivanje:
- Malo mleka
- 1 razmućeno jaje
- Susam za posipanje
Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.
Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka i ostaviti da rastu 15 minuta. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200°C dok ne porumene.
(Kurir Stil)