BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo

Novosti online 03. 09. 2023. u 20:00

Idealni za sve prilike: doručak, užinu, večeru, za poneti ili za proslave i rođendane, sa njima nema greške.

Foto: Jutjub/Printskrin/ CooKing

Sastojci:

  • 4 Jajeta
  • So
  • 270 g Kisele Pavlake
  • 100 ml Ulja
  • 1 kašike Kečapa
  • 1 kašičica Origana
  • 100g oštrog Brašna
  • 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
  • 1 kašičica Praška za pecivo
  • 200 g stišnjene Šunke
  • 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)

ZA PREMAZ:

 
  • Kečap
  • Origano
  • Sir

PRIPREMA:

U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.

Mikserom umutite penasto jaja i so.

Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.

Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.

Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano.

Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.

(Kurir Stil)

Pogledajte više