OVAKO PEKARI PRAVE NAJMEKŠE POGAČICA IKAD: Trik koji će vas ODUŠEVITI, zato što je tako jednostavan
Novosti online
02. 09. 2023. u 19:00
Najmekše pogačice svih vremena dobijaju se tako jednostavno da prosto nećete verovati dok ne probate.
Sastojci:
- 125gr putera ili margarina
- 40gr. kvasca
- 1 jaje
- 300ml. jogurta
- 100ml vode
- 3 kašike brašna
- 900gr. brašna
Za prelivanje
- 100ml. maslinovog ulja
- 200-250gr. jogurta
- Za posipanje susam, lan
Priprema:
Umutite testo od brašna, vode, jogurta, kvasca i putera. Napravite male jufkice koje ćete lagano premesiti i staviti u vatrostalnu činiju pa naliti sa 250 grama jogurta. Ostavite da odstoje oko pola sata. Zatim ih prebacite u pleh, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa.
Pogledajte više