POSNA MONAŠKA punjena pogača: Obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima

Novosti online 17. 06. 2023. u 17:21

TOKOM posta najveći problem je osmisliti posni doručak, zato vam donosimo ideju za manastirsku pogaču

Foto: Youtube printscreen/ Kuhinja Valentina Mašković

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za testo:

500-600grama brašna
2 male kašičice soli
1 kašičica šećera
25gr kvasca
50 ml ulja
300ml vode

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za fil:

4-5 šargarepe
1/2 svež kupus
2 paprike
200 ml sosa od paradajza
malo ulja i začina

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - priprema testa:

Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.

POSNA MANASTIRSKA POGAČA - fil:

Pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.

Pogledajte više