UKUSAN HELJDA ROLAT: Zdrav doručak za koji treba da odvojite samo 10 minuta (FOTO/VIDEO)
ZA HELjDA rolat vam ne treba mnogo vremena
U danu koji tako brzo prođe malo nam vremena ostaje za pripremu hrane. Postupak pripreme ovog heljda rolata traje kratko. Odvojite desetak minuta za pripremu, a ostatak vremena prepustitie rerni. Odlične za doručak, a možete ih poneti i na posao.
Na instagram profilu Kuvarice_manje_zbori možete naći odlične recepte, a mi smo se ovog jutra odlučili za sledeći:
Heljda rolat - sastojci:
500 gr kora za pitu
300 gr sira
400 gr pečurki
1/2 praziluka
1 čaša (čaša od 2dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša heljdinog brašna.
4 jaja
1 prašak za pecivo
Heljda rolat - priprema:
Umutite jaja dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite sa strane jer tom smesom premazujete kore.
Praziluk iseckajte i pržite na malo ulja, ubacite pečurke i pržite dok tečnost ne ispari zatim dodajte so, biber...
Kad se pečurke ohlade pomešajte ih sa sirom. Odvojite po 3 kore. Svaku koru premažite sa smesom od jaja i na treću koru koju ste premazali stavite fil pečuraka.
Krajeve kora presavijete ka unutra i urolate u rolat. Postupak ponavljate dok imate materijala, ako vam ostane smesa kojom ste premazivali kore, premažete je i preko pite na kraju. Pecite sve na 200 stepeni dok ne porumeni.