PALAČINKE SA PILEĆIM MESOM: Možete ih i pohovati

Andrijana Nešić 27. 01. 2023. u 19:19

Palačinke pripremite i ispecite prema uobičajenom receptu. Na malo ulja propržite luk i ljutu papričicu (može i beli luk), dodajte naseckane šampinjone, promešajte, posolite, pa dodajte začine. Dinstajte, uz dolivanje vode po potrebi.

Foto Shutterstock

Pred kraj dodajte piletinu koju ste prethodno skuvali. Na palačinke rasporedite po 2-3 kašike smese (u jednom redu), pa ih smotajte kao sarmu (prvo uvijte krajeve ka unutra, pa onda zarolajte palačinke). Pohujte ih na uobičajeni način - prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne dobiju finu boju. Vadite ih na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.

Potrebno je:

  • 3 komada pilećih prsa
  • 300 g očišćenih šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 ljuta papričica
  • mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
  • so
  • 6-8 palačinki (napravite ih kao što to uobičajeno radite)

Za pohovanje:

  • brašno
  • 4 jajeta
  • prezle
  • ulje za prženje
Pogledajte više