MINI-PICE GOTOVE ZA POLA SATA: Brzo jelo iz rerne kao predlog za večeru (RECEPT)
Novosti online
27. 01. 2023. u 13:37
Tanko isečene kriške hleba blago posolite i na njih nakapajte maslinovo ulje. Stavite ih da se peku u rerni na 180 stepeni, od sedam do 10 minuta.
Potom ih izvadite, ali ne isključujte rernu. Dok se kriške peku, napravite brzi pica umak.
Zagrejte maslinovo ulje, pa stavite ceo čen belog luka ili ga iseckajte. Kratko propržite, pa dodajte iseckani i oljušteni paradajz iz konzerve i ostavite da se sve zagreje, pa posolite, stavite med i majčinu dušicu. Čim počne da vri promešajte i sklonite sa šporeta. Ukoliko je unutra ceo čen belog luka - izvadite ga.
Sosom premažite pečene kriške, a po želji pospite origanom. Preko stavite narendani sir, sitno iseckane ljute ili slatke sveže paprike. Pospite sa još malo parmezana, isključite rernu, pa ih stavite unutra na još nekoliko minuta, da se sir otopi. Pre serviranja možete da ih pospete svežim bosiljkom.
Potrebno je:
- kriške kukuruzne veknice (umesto tortilja čipsa)
- 3 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- mala konzerva iseckanog paradajza
- kašika maslinovog ulja
- čen belog luka
- kašičica meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- 150-200 g mocarele ili gaude
- velika crvena paprika
- šaka listova svežeg bosiljka
Pogledajte više