POSNI GIBANICA MAFINI OD CEPKANIH KORA: Vazdušasti i izdašni, najbolji recept spreman za tili čas
Новости онлине
21. 03. 2025. u 07:00
Neodoljivi i lagani mafini fenomenalnog ukusa pripremaju se vrlo brzo i jednostavno, a umesto sira i jogurta možete koristiti biljne zamene za sir i kiselu pavlaku. Umesto jaja se u veganskim receptima koristi mleveni lan koji je odstajao u vodi, a to je još jedan sjajan način da učinite svoje slane mafine sočnijima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora
- 400 g biljnog belog sira
- 2 čaše posne kisele pavlake
- 1 čaša gazirane mineralne vode
- 7 čaša vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica soli
- 3 kašike mlevenog lana
Priprema:
Prelijte mleveni lan vodom, promešajte i ostavite da odstoji. Iscepkajte kore za pitu.
U jednoj činiji pomešajte posnu kiselu pavlaku, gaziranu vodu, posni sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte.
Dodajte iscepkane kore za pitu i mešajte dok se lepo ne natope.
Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa kašikom punite smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°, oko 40 minuta.
(glossy)
Pogledajte više