POSNI GIBANICA MAFINI OD CEPKANIH KORA: Vazdušasti i izdašni, najbolji recept spreman za tili čas

Новости онлине 21. 03. 2025. u 07:00

Neodoljivi i lagani mafini fenomenalnog ukusa pripremaju se vrlo brzo i jednostavno, a umesto sira i jogurta možete koristiti biljne zamene za sir i kiselu pavlaku. Umesto jaja se u veganskim receptima koristi mleveni lan koji je odstajao u vodi, a to je još jedan sjajan način da učinite svoje slane mafine sočnijima.

POSNI GIBANICA MAFINI OD CEPKANIH KORA: Vazdušasti i izdašni, najbolji recept spreman za tili čas

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 400 g biljnog belog sira
  • 2 čaše posne kisele pavlake
  • 1 čaša gazirane mineralne vode
  • 7 čaša vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike mlevenog lana

Priprema:

Prelijte mleveni lan vodom, promešajte i ostavite da odstoji. Iscepkajte kore za pitu.
U jednoj činiji pomešajte posnu kiselu pavlaku, gaziranu vodu, posni sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte.
Dodajte iscepkane kore za pitu i mešajte dok se lepo ne natope.
Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa kašikom punite smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°, oko 40 minuta.

(glossy)

Pogledajte više