NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
Jovana Vasić
09. 01. 2025. u 11:00
Za pravljenje ovih rezanaca ne treba vam mašina, već samo oštar nož.
Sastojci:
- 1 jaje
- 120-150 g brašna
Priprema:
Brašno izručite na radnu površinu. Napravite rupu u sredini brašna, izlijte jaje i počnite da mesite. Mesite dok svo brašno ne pokupite i formirate tvrdo testo. Odmah razvucite testo i po potrebi dodajte brašno da se ne lepi za oklagiju. Isecite na trake. Svaku traku pospite sa malo brašna, poređajte jednu na drugu i secite rezance. Kuvajte ih u supi par minuta, dok ne omekšaju ili posebno u vodi pa poslužiti uz supu.
Savet: Ova količina je dovoljna za oko 2-2,5 litara supe, zavisi koliko ima povrća u supi i koju gustinu želite.
(stvarukusa)
Pogledajte više