RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
Jovana Vasić
03. 01. 2025. u 11:05
I u danima posta možete da uživate u omiljenom doručku. Jednostavno je, ukusno i neodoljivo.
Sastojci:
- Hleb 4 kriške
- Biljno mleko 1 šolja
- Brašno 1 kašika
- Kukuruzno brašno 1 kašika
- So prstohvat
- Kurkuma po želji
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte biljno mleko, brašno, kukuruzno brašno, so i kurkumu. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da se dobro natopi sa obe strane. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite kriške hleba u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave sa obe strane, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite prženice iz tiganja i stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
(superrecepti)
Pogledajte više