RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana

Jovana Vasić 03. 01. 2025. u 11:05

I u danima posta možete da uživate u omiljenom doručku. Jednostavno je, ukusno i neodoljivo.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Hleb 4 kriške
  • Biljno mleko 1 šolja
  • Brašno 1 kašika
  • Kukuruzno brašno 1 kašika
  • So prstohvat
  • Kurkuma po želji
  • Ulje za prženje

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte biljno mleko, brašno, kukuruzno brašno, so i kurkumu. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da se dobro natopi sa obe strane. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite kriške hleba u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave sa obe strane, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite prženice iz tiganja i stavite ih na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.

(superrecepti)

Pogledajte više